Det lilla huset på stranden

Har du också lagt märke till det lilla gröna huset som ligger på bryggan till vänster om den brygga som leder till Kallbadhuset? i Malmö. Det bara finns där, helt stillsamt och aldrig ger det ett ljud ifrån sig. Nu har jag, efter att ha gjort egna efterforskningar och genom att prata med människor i branschen, lyckats ta reda på hur det verkligen ligger till.

Dess egentliga funktion är att skapa is, inte för att vi ska kunna åka skridsko utan för att hindra folk från att bada. Det är alltså en isfabrik, vars enda uppgift är att hindra människorna i staden från att på ett alltför glatt, njutningsfullt, barkroppat och okristligt vis plaska runt i böljan den blå. All produktion i det lilla gröna huset sker givetvis under stort hemlighetsmakeri. Arbetet är sanktionerat och under överinseende från absolut högsta ort. Tyvärr är de underbemannade, bara en anställd, dessutom på deltid, vilket gör att personen i fråga inte hinner med så mycket som skulle önskas. Att lägga is på hela sundet är det inte tal om och det är ju också väldigt sällsynt att han lyckas, då efter stor möda och mycket övertidsuttag. Dock har ägarna till den lilla fabriken kommit överens med de som har makt över vädret, i folkmun kallat Vädrets makter, om att hålla temperaturen nere under större delen av året, så att det trots allt är för kallt att bada.

Enligt avtal med arbetsgivare och fackförbund har även deltidsanställda ismaskinister rätt till ledighet. Detta sker oftast under de så kallade sommarmånaderna. Då plockas det in en vikarie, som på grund av bristande utbildning och erfarenhet aldrig lyckas hålla isproduktionen uppe, något som leder till att vattnet blir öppet och i det närmaste ljummet. Vid en del tillfällen sammanfaller semesterperioden för den anställde i gröna huset med semestern för de som arbetar med vädret. Då uppstår en värmebölja, vilket leder till ett ohejdat badande, festande och därför också kopulerande bland den mindre bildade befolkningen. Som tur är varar dessa perioder inte särskilt länge. Det har också hänt att denna vikarie blivit överentusiastisk och satt maskinerna på full produktion, vilket lett till att nyår och midsommarafton haft samma temperatur.

Men vem ligger bakom allt detta jobb, bara för att hindra vanliga hederliga och enkla människor från att bada, och varför? För en sekulariserad svensk är det ju fullständigt obegripligt och harmlöst. Det kan ju dessutom leda till en hel del intressanta kroppskontakter, om du förstår vad jag menar. Och det är just här, i skärningspunkten mellan enkla nöjen och sinnligheten i den fria kroppen, som moralens väktare siktat in sig och beslutat sig för att stoppa detta evinnerliga badande som pågår jämt och ständigt, till höger och till vänster.  

Det handlar om fundamentalistiska kristna som vid ett topphemligt möte i mitten av 1800-talet, under den Victorianska eran, beslutade sig för att stoppa den moraliska nedrustning som badandet innebär. Och i den kampen är inga medel eller metoder för små. Varför bröt sig baptisterna ur och for till Amerika för att få utöva sin religion? Jo de döper, genom att doppa de nyfrälsta i en flod. Alltså, de badar. Varför har dopfuntarna blivit mindre i moderna kyrkor? Bevisen finns där. Du måste bara tänka själv. I ett unikt avtal med muslimerna har man dessutom kommit överens om att alla kvinnor ska bära långa kjolar, burka, eller slöja så fort de vistas ute. Är det för att hedra gud? Nej, allt är bara till för att stoppa vanliga, hederliga och enkla människor från att bada.

Utomlands talas det mycket om the green house-effect”, något man ända fram till nu trott handlar om växthuseffekten. Men, nu vet både du och jag bättre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0