Ordning i vår herres hage

Gud har tröttnat. Inte så att vår herre gett upp kampen för det goda och tänker överge oss alla. Nej, nej, nej! Det som irriterar är alla de som lever syndigt för att helt kallt ångra sig på sitt yttersta. Många har till och med gjort en lista för att vara riktigt säkra på att ångra allt och därmed visa att de menar allvar. Löftet om syndernas förlåtelse upplevs numera som en börda av Gud. Men lovat är lovat och hade det inte varit för att himmelriket börjar bli fullt så vore det inget problem. Snart finns det fler döda än levande och med den takt som många religioner utplånar sin nästa så lär det komma en dag när himmelriket måste stänga Pärleporten. Krasst utryckt kan man säga att det råder en himlaskriande brist på ledig yta.

Det här har lett till upprörda känslor. Både bland de som söker nya platser men också bland dem som redan har en bit mark. Men nu ska det bli ordning och reda i himlen. Redan på Moses tid infördes en form av byråkrati med de lagar och påbud som medföljde stentavlorna. Och eftersom Gud har tröttnat på sistaminutenångrarna så måste något göras. De tränger ju ut de som rätteligen borde sitta nära honom. Inte direkt på hans högra sida utan på platserna där efter. De som har haft ett långt engagemang i Gud, levt ett syndfritt liv och alltid strävat efter och förberett sig för att finna nåden på den yttersta dagen, borde ju ha någon fördel. Sen att de flesta döda har ståplats i himmelriket, alla kan ju inte ha abonnemang på sittplats, är ju en annan sak. Nu när Gud beslutat sig för denna ordning; de mest troende och syndfria ska sitta till höger om honom, därefter ska övriga få stå till höger i den ordning man avlidit och med hänsyn tagen till när man ångrade sina synder, skapas ett annat problem.

Till skillnad mot jorden är himlen platt. Ett litet förbiseende från Gud kan man säga. När han skiljde ljuset från mörkret och separerade himmel från jord blev jorden rund men himlen platt. Och eftersom han skulle vila på den sjunde dagen så hann saken inte åtgärdas. Det är också en anledning till de nu uppkomna problemen. Alla som ångrar sina synder är ju så att säga garanterade en plats i himlen och eftersom den inte är hur stor som helst - Jo, jag vet. Universum är oändligt men inte himlen, den finns ju bara nära jorden – så har det kommit klagomål från dem som står nära kanten. Ingen vill ju snubbla och ramla utanför för alla vet ju var det slutar.

Nu har Gud, i samråd med Jesus, ärkeängeln Gabriel, Sankte Per och Lucifer kommit fram till följande: Alla som inte släpps in genom Pärleporten får ett brännmärke i pannan för att kunna skilja guds lamm från vargarna om någon skulle ramla över kanten. Det var faktiskt Lucifers förslag eftersom ingen av dem som hamnat i  helvetet ska behöva gå och reta sig på de glädjedödare som ramlar ned. Dessutom sätts ett rep, av nödvändighet mycket elastiskt, runt Vår herres hage. Tanken är att de som står närmast kanten ska kunna vila sina trötta och hopträngda kroppar mot detta. Dessutom kommer Lucifer att ta fram ett specialerbjudande för att locka fler till sig. Vi har ju alla vårt fria val och därmed behöver inte Sankte Per neka någon att komma in. Förhoppningsvis innebär detta att ordningen återställs och lugnet åter lägrar sig i Vår herres hage.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0