Julskinkad...

Nu är det ju snart dags för julen och med den julafton. Alla vet vi ju hur trevligt det är med julen och alla dess höjdpunkter. En av dessa är julskinka och det enkla och trevliga samkväm som uppstår vid själva lagandet. Visst är det gott men svårt för en stressad familjefar/ensamstående/ungkarl att hinna med alla förberedelser. Följer du receptet nedan så garanterar jag att du kommer att sova gott efter väl förrättat värv. Samtidigt som du slipper plågas av dåligt samvete för att du missat umgänget med släkten under julhelgen.

Förberedelser
Bjud in dina närmaste vänner eller släktingar
Städa kök och lägenhet
Tvätta kläder och dig själv
Vattna blommorna
Bädda med rena lakan

Ingredienser
Ett kilo julskinka
En näve Kryddnejlika
Skånsk Senap
Två Ägg
En hela glögg
Ett flak öl
Ett helrör Vodka
En liter whisky

Tillbehör
En stor kastrull
Grillvantar
Bår
Två starka släktingar/vänner
Spann/Hink

Gör så här
Ta en kall öl från kylen.
Sätt ugnen på 225 grader.
Fira den lyckade påsättningen med ett glas öl och en whisky.
Förbered därefter glöggen genom att hälla över den i kastrullen.
Sätt den på spisplattan och ställ plattan på mellanvärme.
Låt glöggen koka upp ta sedan ett rejält glas spetsat med vodka
Ta en öl till.
Ta fram skinkan
Häll upp senap i ett glas eller en skål
Fira med en bir o en virre, det var ju storgott, ta en likadan

Gnid in skinkan med senap, ja det gäller även den som ska in i ugnen.

Ta en bir för säkerhets skull. Och ett glas whisky, tjoho här hoppar inga halta löss.

In med skinkan i ugnen o torka röven ren från senap.

Under tiden som skinkan griljeras rekommenderas glögg och whisky. Givetvis i ölglas.
När skinkan är klar är du också helt färdig. Ta därför ur de nu snurrande och flertaliga skinkorna ur ugnarna, sikta på den i mitten.

Svimma.

Se till att du berättat för dina två starka släktingar/vänner hur de ska använda båren och vad de ska göra med kroppen efter att medvetslösheten inträtt.

Vakna upp till doften av skinka.


Ha en god och bakfull julafton.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0